У Ковелі виготовляли підробні документи на авто

Ковельські правоохоронці виявили місце виготовлення підробних документів на транспортні засоби з номерами іноземної реєстрації.

Ковельська місцева прокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні про підроблення офіційних документів (кримінальне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України), ‒ повідомляють у прокуратурі Волині.

У ході досудового розслідування прокурором місцевої прокуратури отримано ухвалу слідчого судді й на її підставі позавчора проведено обшук за місцем проживання ковельчанина, в оселі якого вилучено 16 свідоцтв про реєстрацію транспортних засобів, зразки документів з відтисками печаток нотаріуса Республіки Польща, закордонні паспорти і копії документів громадян Республіки Білорусь, 3 комп’ютери та 2 принтери. Окрім того вилучено ще 5 транспортних засобів на іноземній реєстрації.

Попередньо досудовим розслідуванням встановлено, що за допомогою цієї техніки виготовлялися підробні доручення від імені громадян Польщі на право керування транспортними засобами, які іноземні громадяни ввозили на територію України.

Триває досудове розслідування.