У Ковелі на «червоній лінії» повним ходом йдуть роботи

На вулиці Театральній перед збудованим торгово-офісним приміщенням робітники знесли зелені насадження та влаштовують так званий «карман» для автотранспорту. Причому роботи на дорозі ведуться без жодних попереджувальних знаків, що створює небезпеку для учасників руху досить жвавою вулицею, але відділу Національної поліції до цього немає справи.

Скандал щодо цієї забудови у житловому будинку виник ще у грудні 2015 року, коли на нараді керівників комунальних підприємств начальник профільного відділу Ковельського міськвиконкому Олександр Балак застеріг заступника міського голови Андрія Товстигу, що дане будівництво здійснюється з грубим порушенням.

«Андрій Володимирович, я проїздив по вулиці Театральній і бачу: «червона лінія» порушується забудови… біля універмагу… житловий будинок. Лінія забудови – по фасадах будинків. Чого на півтора-два метра «залазити»? І що, в той магазин люди будуть з тротуару заходити, чи як?! Чого порушується «червона лінія» забудови?» – «бив» тривогу Олександр Балак.

Після критичних публікацій журналістів роботи на «червоній лінії» на деякий час припинилися.

Замовниками реконструкції квартири під торгово-офісне приміщення виступають ковельчанки Інна Оксенюк і Тетяна Степанюк, які є дружинами депутатів Ковельської міської ради з фракції ВО «Батьківщина» Юрія Оксенюка та Святослава Степанюка.