На Ковельщині школа-інтернат та реабілітаційний центр отримали від церкви по 5 тисяч гривень

Більше 300 тисяч гривень духівники розподілили між благодійними фондами, спеціалізованими школами та сім’ями загиблих лучан у зоні АТО.

Гроші передали сьогодні, 19-го лютого, в Свято-Покровському храмі Луцька, – повідомляє Перше інформаційне агенство Волинські новини.

Як розповідає голова Інформаційно-просвітницького відділу єпархії УПЦ протоієрей Валентин Марчук, 40 тисяч гривень передадуть для 8 сімей міліціонерів, які загинули в зоні АТО. Також, каже духівник, більше 100 тисяч гривень передали в Святогірську лавру і в сиротинці.

Окрім того, кошти отримали заклади, які опікуються дітьми-сиротами, зокрема:

– Волинське обласне відділення Дитячого фонду України – 80 тисяч гривень;

– Луцький будинок дитини – 5 тисяч гривень;

– Володимир-Волинська спеціалізована школа-інтернат І-ІІІ ступенів «Центр освіти та соціально-педагогічної підтримки» – 5 тисяч гривень;

– Головненська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат для дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, які потребують корекції розумового розвитку – 10 тисяч гривень;

– Крупівський навчально-реабілітаційний центр, відокремлений дошкикільний заклад «Сонечко» у місті Ківерці – 5 тисяч гривень;

– Комунальний заклад «Луцький навчально-реабілітаційний центр Луцької міської Ради» – 5 тисяч гривень;

– Люблинецький навчально-виховний комплекс «Загальноосвітня школа-інтернат І-ІІІ ступенів-ліцей» – селище Люблінець, Ковельського району – 5 тисяч гривень;

– Обласна організація товариства Червоного Хреста України 5 тисяч гривень;

– Волинська обласна організація «Даун-синдром» – 5 тисяч гривень;

– Волинський центр реабілітації інвалідів дитинства «Джерело життя» – 6 тисяч гривень;

– Громадська організація «Реабілітаціщий центр» міста Ковель – 5 тисяч гривень;

– Дітям-сиротам із зони АТО Маріїнської школи-інтернат Донецької області – 46 тисяч гривень;

– Дітям-сиротам, які знаходяться в складах умовах життя – 10 000.

Представники цих організацій, які отримували кошти, – дякували за підтримку й за те, що не забувають їхніх маленьких вихованців.

Окрім того, священнослужителям вручали подарунки, які зробили власними руками дітки. Це були вишиті ікони й хрести, кошик з квітів, виготовлений з кольорового паперу.

Також із зібраної суми передали частину грошей на Волинську духовну семінарію.

«У нас навчається близько 20 дітей-сиріт, які потребують допомоги й опіки. Я дякую всім, хто долучився до цієї благодійності, хто робив пожертви!», – звернувся до волинян ректор протоієрей Рустік Капауз.

Нагадаємо, традиційний Благодійний різдвяний концерт Волинської єпархії для дітей-сиріт та дітей, батьки яких загинули в зоні АТО, відбувся у Луцьку, 24-го січня. Це вже 21-й захід, який проводять духівники з року в рік.