«Повурськ ‒ режимна територія», ‒ Гунчик

Звернення голови облдержадміністрації Володимира Гунчика щодо заборони перебування на території авіаційного полігону:

«Шановні краяни, мешканці Волині. На території області, в оточенні лісів Камінь-Каширського, Маневицького та Ковельського р-нів, розміщений військовий авіаційний полігон «Повурськ», на території якого періодично проводяться заходи з практичного застосування авіаційних засобів ураження – бомбометання, пуски ракет, стрільби з військового озброєння, знешкодження боєприпасів, що не вибухнули, тощо.

Ігноруючи заходи безпеки та попри заборону перебування на військових об’єктах, на території діючих і колишніх військових полігонів, зокрема й «Повурська»,  потрапляють громадяни. Мало того, проводять господарські роботи, збирають лісові ресурси, займаються пошуком кольорового металу, не усвідомлюючи, що наражаються на небезпеку. Саме через нехтування забороною й необережність, на превеликий жаль, мають місце випадки травмування та навіть загибелі людей. Авіаційний полігон «Повурськ» – не виняток.

Вкотре наголошую на відповідних моментах, позаяк у другій декаді липня 2016 року на території полігону проводитимуть військові навчання із залученням особового складу та застосуванням військової техніки й озброєння. Відтак, перебувати на території полігону сторонніх осіб, проводити будь-які господарські та інші роботи без дозволу на те керівництва – категорично забороняється.

Тому прошу волинян, а особливо мешканців  Камінь-Каширського, Маневицького та Ковельського р-нів не ставити на шальку терезів власне життя й не порушувати військових заборон.

Також звертаюся до представників місцевої влади – голів райдержадміністрацій, районних рад, сільських та селищних голів із проханням провести відповідну роз’яснювальну роботу з місцевими мешканцями та донести до людей потрібну інформацію. У цьому випадку саме влада повинна спрацювати оперативно, усвідомлюючи власну відповідальність та  проявивши розуміння».