У Ковелі «змило» асфальтне покриття, а на сам асфальт закінчилась гарантія, – депутат

Про неймовірну безгосподарність повідав на сесії Ковельської міської ради депутат з фракції ВО «Батьківщина» Юрій Оксенюк (на фото). Щоправда, мова йде за асфальтування вулиці Гагаріна, на якій проживає сам Юрій Вікторович із дружиною.

«Мій запит стосується уже неодкратно піднятого в цьому залі питання, і не тільки мною, а й депутатами Далекою, Кібиш, асфальтування вулиці Гагаріна, яке пройшло незадовільно в 2013 році. На моє звернення була мені письмова відповідь дана, що асфальтове покриття перекриють за свої кошти ТОВ «Ідея» і ШБУ-63 до 2014 року серпня місяця. А віз і нині там», – нарікає Юрій Оксенюк.

До речі, про як у Ковелі асфальтують дороги влада хвалилася у засобах масової інформації і навіть організувала у вересні 2013 року прес-тур для волинських журналістів. Саме тоді заасфальтували й вулицю Першого травня, де в особняку своєї доньки проживає ковельський міський голова Олег Кіндер. Але якщо асфальт тут й досі милує око градоначальника, то на вулиці Гагаріна, покриття «зійшло» разом із снігом. Цікаво, що торік під час виборчих перегонів депутати міськради з фракції ВО «Батьківщина» поставили собі у заслугу такі здобутки у житлово-комунальній сфері: прокладено дорогу на вулиці Першого травня, капітально відремонтовано вулицю Гагаріна.

За словами Юрія Оксенюка, він мав принципову розмову із керівниками тих підприємств. Що ж сказали йому тодішній директор фірми «Ідея», а нині голова Ковельської райдержадміністрації Віктор Козак та голова правління ПАТ «Ковельське шляхобудівельне управління № 63» Ігор Пець?

«Пан Козак сказав: «Без проблем. Хай Пець мені дасть асфальт. Я все перероблю». Пан Пець сказав, що він не вбачає на сьогоднішній день, що асфальт не є неякісний, і, відповідно, асфальту ніякого не дасть. Ще там Пець дав таку відповідь, що гарантійний термін закінчився. Тобто, асфальт не зумів пролежати півроку, і вже термін в нього закінчився», – дивується Юрій Оксенюк.

Звертаючись до міського голови Олега Кіндера, пан Оксенюк побачив тут корупцію, розкритикував колишнього начальника відділу комунального господарства виконкому Ковельської міської ради Олександра Балака і повідомив, що йому сказав заступник мера Андрій Товстига, ніби вулиця Гагаріна «буде поставлена на поточний баланс». Що то за «термінологія» – неясно.

«То у мене така просьба, щоб ви, Олег Олексійович, є у нас правоохоронні органи, є представники прокуратури, щоб ви дали якусь вказівку розібратися. Я вбачаю в цьому якісь признаки є корупції із-за того, що гроші, які виділили, нехай не міський бюджет, хай обласний бюджет… Чому ми маємо їх викидати? Да, Товстига сказав, що вулиця буде поставлена на поточний баланс. Ну, вибачте, якщо ми кожну знову зроблену вулицю через рік будемо знову робити обслуговування по асфальтуванню… така моя думка і така моя просьба. Я хотів би розібратися і поставити в цьому крапку. Чому, коли заключалися договори – не вказані терміни гарантійні? Чому? Як так Балак приймав? Як заключав з організацією, яка на сотні тисяч гривень робить капітальні ремонтні роботи? І нема ніякої гарантії!» – заявив Юрій Оксенюк.

Запит пана Оксенюка депутати підтримали одноголосно. Залишилося тільки дочекатися асфальту…