У Ковелі військовий комісар сварився з депутатами

Каменем спотикання на колегії Ковельської міської ради став лист військового комісара Волинського обласного військкомату, полковника Романа Кулика, який у березні цього року звернувся до депутатів Ковельської міської ради Сергія Кошарука, Ігоря Пініса та Олександра Місяця.

У посланні комісар просив винести на сесію міськради пропозицію щодо використання земельної ділянки по вулиці Грушевського (№ 12) для потреб Міністерства оборони України та належного виконання поставлених Державних завдань та планів у виконанні призову на строкову військову службу.

«Просимо підтримати нашу пропозицію щодо повернення, передачі в безоплатне користування майновим комплексом (будівлі, гаражі, асфальтований майданчик разом із обнесеним навколо парканом) для потреб Ковельського міського об’єднаного військового комісаріату по вулиці Грушевського, 12», – пише в листі Роман Кулик.

В ході засідання колегії ковельський комісар, підполковник Сергій Гладун дуже бурхливо відреагував на цей лист, апелюючи, в основному, до лідера фракції «УКРОП» Ігоря Пініса. Сергій Андрійович, по суті, спростував свого вищого обласного начальника, що для будь-якої армії є просто неприпустимо.

«Ігор, я скажу: так зі мною ніхто це питання не погоджував. Як воно вилізло туда, до керівника мого прямого? І він моєї думки не питав. Я вам ще раз кажу – моєї думки ніхто не питав. Обласний військовий комісар може не знає цих питань. Це – не наша територія! Я скажу даже більше: планується скорочення воєнного комісаріату. Це вам щось говорить вже?» – повідомив Сергій Гладун.

За словами Сергія Андрійовича, ота кількість приміщення, яка виділена військовому комісаріату, зараз його повністю задовольняє.

«На перспективу теж?» – перепитав Ігор Пініс.

«Ви чуєте чоловіка? Скорочення йде», – зауважив ковельський міський голова Олег Кіндер.

На думку Ігоря Пініса, читаючи обласного комісара і слухаючи міського, хтось з них говорить неправду.

«Ігор Олексійович, я не поняв! Тоді визивайте сюда керівника обласного комісаріату і всьо! І хай він вам тут розказує. Чого ви мене тоді кликали? Ви приймаєте рішення без мене! Коли на сесії розглядалося це питання, я навіть про нього не знав [про лист обласного комісара до трьох депутатів, які є головами депутатських фракцій – БПП «Солідарність», «УКРОП» та Радикальна партія Олега Ляшка – ред.]. І тут я починаю через кулуари, через нашу громаду виясняти, чого так постало питання. Ви навіть мене не поставили в цю ситуацію. Не пояснили мені! Понімаєш?!» – обурювався до Пініса підполковник Гладун.

Дещо вгамувати пристрасті спробував голова депутатської фракції БПП «Солідарність» та заступник голови Волинської облдержадміністрації Сергій Кошарук, звернувшись до Гладуна.

«Можливо військовому комісару, тут на місці він каже, що достатньо приміщення. Так само казав його попередник у 2013 році, що їм не потрібно взагалі це приміщення. Є думка обласного комісара, який чітко заявив у своєму листі. Якщо у вас немає з ним однієї думки, ну, напевно, це проблема більше ваша. Якщо між вами є якесь непорозуміння, я зі своєї сторони запропонує на раді оборони обласному комісару, щоб такого не було, що він одне говорить, а ви – інше», – врозумляв Сергій Кошарук.

Однак підполковника «несло» далі! Та так, що він вже не зважав ні на владні повноваження присутніх, ні на хоч якусь субординацію!

«Чого зі мною не погодили, рєбята?! Сесія проходить, звонить мені обласний комісар і каже: «Сєргєй Андрєєвич, поді разберісь, блін!» З чєм разабрацца? Понімаєтє?! Ето харашо?! Давайте тоді поговорім на радє оборони, блін!» – сперечався Сергій Гладун.

Перший заступник міського голови Михайло Гетьман підтримав підполковника, сказавши, що лист волинського комісара був для Гладуна, як «сніг на голову». А ось сам Гладун повідав, що до нього лист його обласного керівника попав з Інтернету, мабуть, маючи на увазі публікацію в нашому виданні.

«Мені його принесли мої підлеглі», – уточнив Сергій Гладун.

На репліку Ігоря Пініса в розмову знову «включився» Олег Кіндер.

«Ігор Олексійович, це не віче, і не вчорашнє зібрання громадських організацій. Це засідання колегії. І якщо я вас зараз десь грубо буду поправляти, то я прошу, будь ласка. І я на це маю право, бо або ми проводимо колегію і завтра сесію, або прошу, будь ласка, он двері є…», – безцеремонно натякнув «біло-сердечний» мер міста головному ковельському «укропівцю», що готовий виставити його за двері.