Начальником поліції у Ковелі став Іван Тусь

На посаду начальника Ковельського відділу поліції Головного управління Національної поліції у Волинській області призначено полковника Туся Івана Гавриловича, який до цього керував міським відділом (з обслуговування міста Ковеля і Ковельського району) обласного управління МВС.

Про призначення Івана Туся пише у своєму блозі журналістка Оксана Петрук на сайті Громадське.Волинь, отримавши на свій запит відповідь начальника генерал-поліції третього рангу Петра Шпиги.

Пригадується, як навесні 2014 року громадськості Ковеля довірили обирати нового начальника міліції. «Автомайдан», «Правий сектор», «Охорона порядку» спільно вирішили, аби на посаді лишався Іван Тусь. Громада міста погодилася з таким рішенням на Народному вічі. З цього приводу навіть було звернення до Міністерства внутрішніх справ України.

Як уже повідомляло наше видання, торік «Правий сектор» змусив Івана Гавриловича написати заяву на звільнення. Громадська рада при Ковельській РДА засудила дії «Правого сектору» в конфлікті з міліцією: треба діяти цивілізовано. Скандал навколо відставки керівника міліції починав набирати обертів: Іван Тусь пообіцяв забрати заяву про звільнення. Таке рішення він прийняв після зібрання, організованого на його підтримку, яке відбулося 29 квітня. Начальник УМВС Волині не побачив підстав для звільнення Туся. Керівник Волинської міліції Петро Шпига на прес-конференції  сказав, що Івана Туся не звільнять за рапортом, який він написав під час візиту «Правого сектору». Так і сталося.

До речі, колишній начальник сектору кадрового забезпечення Ковельського МВ УМВС України у Волинській області Юрій Ліпич став начальником Любомльського відділу поліції. Свого часу Юрій Іванович працював старшим дільничним інспектором міліції, «обслуговуючи» два ринки міста Ковеля – центральний (на вулиці Брестській) та привокзальний.