Керівники Ковельщини розказали про очікування у 2016 році

0

Очільники райдержадміністрації Віктор Козак та районної ради Андрій Броїло започаткували для засобів масової інформації проект «Запитай у влади», який, за їх словами, «сприятиме прозорості роботи влади та достовірному інформуванню жителів з першоджерел про всі події, що відбуваються в районі».

Говорили про бюджет району на 2016 рік, мобілізацію, утворення двох об’єднаних територіальних громад – Голобської і Велицької, інвестиційні проекти, які вдалося реалізувати цього року. Як твердить Віктор Козак, буде продовжено будівництво школи у селі Білині. Є ще чотири проекти регіонального розвитку району на 2016 рік. Андрій Броїло розповів про нові програми «Комплексна реставрація озер Волині» і «Рибницький комплекс Волині», які будуть реалізовуватися за рахунок Євросоюзу.

У Ковельському районі заплановано створення екотехнопарку «Лісова казка» на базі чотирьох озер, гідрологічного заказника «Сомин» та ландшафтного заказника «Нечимне». Як було сказано, Ковельський район на ці амбітні ідеї може залучити до 15 мільйонів євро. А як же бути з дачами, в тому числі й приватними, на озері Ухо, що в селі Уховецьку, які побудовані в прибережній смузі? Вони теж освоюватимуть кошти ЄС?

Журналісти дізнались про прийдешню реконструкцію в селі Колодяжному дошкільного навчального закладу та Будинку культури, який має стати «районним». Відновиться практика проведення днів депутата районної ради. Віктор Козак нарікає на відсутність спільної думки з міським головою Олегом Кіндером стосовно ще довоєнної будівлі відділу РАЦСу, яка поступового розвалюється.

«Особисто у мене з Віктором Теодосійовичем немає розбіжностей у політичних та господарських питаннях. Він залучається підтримкою депутатського корпусу, громадськості для того, щоб прийняти узгоджене і правильне рішення на користь Ковельщини», – так оцінив свою співпрацю з виконавчою владою Андрій Броїло.

А відносно тривалої вакансії на посаду заступника голови райради, то Андрій Петрович повідомив, що після Різдва у нього таки буде «зам», і для когось це буде приємним різдвяним «сюрпризом». При цьому сам голова й надалі продовжує працювати на «голу» зарплату, бо за надбавки і премію депутати не проголосували, «проваливши» це питання на сесії ради.

Такі зустрічі керівників району з журналістами будуть проводитися щомісяця.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *