Кіндер витратить на піар рекордну суму бюджетних коштів

Депутати Ковельради затвердили міський бюджет на 2016 рік та перелік регіональних програм, які фінансуються за його рахунок.

Одна з програм стосується висвітлення діяльності органів місцевого самоврядування. Отже, влада, на чолі з міським головою Олегом Кіндером, на «розкрутку» власного позитивного іміджу передбачила на періодичні видання (газети і журнали) 200 000,00 гривень, а на телебачення і радіомовлення – 80 000,00 гривен. Загалом, так звана «джинса» обійдеться міській громаді в майже третину мільйона гривень, що є рекордною сумою.

Програма висвітлення діяльності органів місцевого самоврядування на 2015 рік була «скромнішою» – 150 000,00 гривень (99 000,00 грн. – друковані видання, 51 000,00 грн. – телебачення). Щоправда, перед виборами у вересні «біло-сердечна» депутатська більшість Ковельської міськради додатково «витягла» з кишень ковельчан на власний піар іще 50 000,00 гривень, причому таке цільове бюджетне фінансування адресоване виключно єдиному виданню – обласній газеті «Волинь-нова», яка не приховує своїх симпатій до Олега Кіндера та ВО «Батьківщина».

До речі, у програмі економічного і соціального розвитку міста на 2016 рік, яку підготувала головний спеціаліст відділу економічного розвитку виконкому Ковельської міської ради Юлія Понікарчук, є розділ: «Висвітлення діяльності органів місцевого самоврядування». Серед основних завдань і заходів цього «висвітлення» значиться доволі цікавий пункт: «підготовка прес-конференцій міського голови». Напевно, щось велике в лісі здохло, коли «запахло» офіційною зустріччю градоначальства з журналістами.

За всі роки перебування у місті Ковелі біля владного керма (з 2010 року і по сьогодні) Олег Кіндер провів одну-єдину(!!!) прес-конференцію для засобів масової інформації, яка закінчилася неабияким скандалом (скандали не на жарт постійно переслідують ковельського мера). Можливо через це Олег Олексійович так панічно страхається прес-конференцій?

Нагадаємо, 26 жовтня 2011 року на перший прес-підхід Олега Кіндера прийшов місцевий підприємець Віктор Кавас й запитав його: «Я хотів би, Олег Олексійович, щоб ви дали мені відповідь перед журналістами: коли ви повернете мені мої гроші за те рішення, за яке голосували (під час сесії Ковельської міської ради), а потім скасували? От дайте таку відповідь!… Нехай всі знають, який ви «взяточнік»!» Кіндер подав на Каваса позов до суду, але в січні 2012 року на Волині засмерділо так званим «кіндер-гейтом». В Інтернеті з’явилися вельми цікаві аудіозаписи.

На них записано розмову двох чоловіків, які обговорюють повернення коштів за якусь непевну послугу. Із фрагментів розмов зрозуміло лишень, що ціна питання – нібито 5 тисяч доларів. Голос одного зі співрозмовників нагадує голос Олега Кіндера, інший – Віктора Каваса.

Хтозна, які там ще записи могли бути вийняті з «рукава», однак в резонансному судовому «двобої» верх, врешті-решт, взяв підприємець, бо в апеляційному суді, очевидно побоюючись переростання цивільного процесу в кримінальний, мер раптово відмовився від захисту своїх нібито порушених честі, гідності та ділової репутації.