Жінка звинувачує лікарів у смерті дитини

Матір померлої дитини переконана, що лікарі не лікували, а пришвидшили день смерті її доньки. Жінка розписала весь процес смертельного лікування в своєму повідомленні

Про це Юлія Зінчук-Карповіч написала у групі Ковель -єдиний і неповторний

28 жовтня о 7,50 ранку Моє Донечки не стало…Їй було лише 9 місяців і вона так хотіла жити…Як виявилося лікарі-невропатолог ГОНЧАРОВА ЛЕСЯ МИКОЛАЇВНА та лікар-реаніматолог ГУСКА АНДРІЙ БОГДАНОВИЧ вони не лікували мою донечку, вони пришвидшили її стан до смерті,- йдеться в повідомленні.

26 жовтня 2015 р. в моєї дев”ятимісячної доньки піднялася температура, яку не вдавалося збити. В 23:00 донька почала рвати протягом години.Несподівано температура різко впала – до 35,5 градусів, викликала швидку.О 00:30 швидка забрала дитину до інфекційного відділення Ковельської центральної районної лікарні.Черговий лікар Коц Юхим Павлович,прийняв рішення не брати у моєї дитини жодних аналізів,тому що черговий лікар лабораторії не брав телефон або спав, а  Коц Юхим Павлович не захотів його будити. Дитина поступала бліда,сонлива,з температурою 35,5.Без жодних аналізів лікар нам призначив внутрішньовену крапельницю-препарат Рінгера-лока200,0 та NaCl 100.0,а також ще якийсь укол,найменування якого мені не повідомили.

Протягом ночі до палати заходила лише медична сестра.О 06:00 ранку 27 жовтня 2015 року температура в дитини була висока 37,8,нам дали ібупрофен а через дві години зробили анальган-дімідрол. О 09,00 прийшов лікар-інфекціоніст -Бегаль Борис Борисович.Без жодних аналізів лікар призначив антибіотик (найменування якого мені не повідомили), який одразу було введено моїй дитині.

Дитину було направлено на УЗД серця,УЗД голови,кардіограму та ренген.Після цього стан дитини погіршився – вона була бліда,постійно спала та не плакала.Різко почали синіти губки, борідка, руки та ноги.Бегаль Борис Борисович викликав дитячого невропатолога і кардіолога які до нас не дуже поспішали.

О 11:30 з’явилися лікар невропатолог Гончарова Леся Миколаївна та дитячий кардіолог Олексенко Валентина Петрівна.Обстеживши дитину, лікар-кардіолог жодних сердечних вад чи збоїв не виявив.В той же час, лікар-невропатолог Гончарова Леся Миколаївна впевнено заявила, що в моєї дитини звичайне ускладнення після інфекції, інтоксикація організму.Я та моя свекруха пропонували щоб нам викликали швидку з Луцька тому що ми бачили, що моя дитина в тяжкому стані.Але нас запевнили що нічого сташного моїй дитині не загрожує для впевненості нам викликали ще лікаря завідуючого реанімаційним відділенням Ковельської центральної районної лікарні ГУСКА АНДРІЙ БОГДАНОВИЧ.

О 12:00 дня 27 жовтня 2015 року дитину перевели до реанімації відділення Ковельської центральної районної лікарні.Там дитині одягли кисневу маску, яка не виконувала свою пряму функцію, оскільки була призначена для дорослї особи,відтак за розміром і будовою не підходила дитині.Кисневу маску я весь час притримувала рукою на обличі дитини.Крім цього, нас з дитиною перекидали з ліжка на ліжко, оскільки в цей час лікарі отримали нові ліжка, відтак увага медперсоналу була повністю зосереджена на розподілі такої гуманітарної допомоги.

Дитині о 14:00 знову поставили внутрішньовену крапельницю в яку ще щось добавляли із укола.Стан дитини динамічно погіршувався. На мої числені зауваження та запитання лікарі не реагували, монотоно повідомляли мені, що стан покращився і моя дитина іде на поправку, але діагнозу вони мені не повідомляли говорили тільки підозра то на те то на щось інше. На мої численні прохання повідомити діагноз дитини, а також назву препаратів, які застосовуються в процесі її лікування, лікар ГУСКА АНДРІЙ БОГДАНОВИЧ запевняв що вони її лікують препаратами, які вилікують її діагоз, який вони не можуть поставити.

О 18:00 27 жовтня 2015р стан моєї дитини погіршувався вона почала дуже плакати і кричати,махати руками, я повідомила це лікарям ГОНЧАРОВІЙ ЛЕСІ МИКОЛАЇВНІ, на її думку добрий знак – дитина пішла на покращення (як повідомили мені луцькі лікарі моя дитина плакака від великої болі) але у нас в Ковелі лікар Гончарова Леся Миколаївна та ГУСКА АНДРІЙ БОГДАНОВИЧ сказали моїм ріднім що стан дитини стабільний і дитині вже краще.

О 20:00 27,10,2015 року Гончарова Леся Миколаївна повідомила,що будь які підстави для хвилювання відсутні.Дитині повторно була поставленна крапельниця Рінгера-лока 20:00.Моя дитина сильно кричала, однак до палати ніхто не заходив, лише чутно регіт медперсоналу за дверима палати.

О 23:00 27,10,2015 року прибула Луцька реанімаційна швидка,коли вони побачили мою дитину вони задали перше питання – чому вона не обігрівається, а також були шоковані станом моєї дитини.Тому що коли їх викликали ковельські лікарі вони повідомили що дитина в стабільному стані.

Коли нас забирали луцькі лікарі моїй дитині ковельські медсестри поклали 1,5 літрову бутилку теплої води в ноги щоб я відігрівала свою дитину ручки і ніжки в неї були сині.Лікарі обласної лікарні були вражені халатністю ковельських колег.

Лікарі обласної лікарні моментально поставили діагноз-менінгіт.В 00,30 ми прибули до Волинської обласної клінічної лікарні.Всю дорогу лікар реаніматолог розтирав кінцівки дитині,намагаючись їх розігріти.Лікарі Волинської обласної клінічної лікарні були шоковані запущеним станом дитини,бездіяльністю та безвідповідальністю ковельських колег

.О 05:00 в моєї донечки зупинилося серце.Однак завдяки професіоналізму та кваліфікації лікарів Волинської обласної клінічної лікарні дитину вдалося врятувати.

О 7:50 Моєї Донечки не стало.Як виявилося лікарі-невропатолог ГОНЧАРОВА ЛЕСЯ МИКОЛАЇВНА та лікар-реаніматолог ГУСКА АНДРІЙ БОГДАНОВИЧ вони не лікували мою донечку вони пришвидшили її стан до смерті.Я звертаюся до всіх не вже наші ковельські лікарі наскількі гнилі в середині що смерть дітей це для них просто усмішка на їхніх обличях.Чому вони працюють у лікарнях,чому вони гублять здоров”я наших дітей? – ідеться у повідомлені жінки.

Зараз в медичному закладі за фактом смерті дитини триває службова перевірка.