У Ковелі адвентисти побили колишнього свого одновірця

Потерпілий протягом останніх десяти років був членом релігійної громади «Адвентисти сьомого дня». Коли він почав висловлювати інші постулати, ніж сповідує дана церква, його звідти виключили, не допускали на зібрання, із застосуванням фізичної сили виганяли з території молитовного будинку, що знаходиться у Ковелі по вулиці Некрасова.

Чоловік звернувся до Ковельського міського відділу УМВС із заявою про те, що члени громади заподіяли йому фізичного болю, а вчинені ними насильницькі дії були спрямовані на образу його релігійних переконань. Міліція відкрила кримінальне провадження за частиною 1 статті 126 КК України (побої), яке через деякий час закрила «у зв’язку з відсутністю події та складу кримінального правопорушення».

Незадоволений таким рішенням заявник оскаржив постанову в суді, наголошуючи, що слідством не було допитано трьох безпосередніх очевидців тих подій – теж адвентистів, на яких він вказував, та залишено поза увагою обставини про вчинення насильницьких дій відносно нього саме через його релігійні переконання, а це вже – стаття 161 Кримінального кодексу. Як з’ясувалося в ході судового розгляду, слідча дала доручення допитати в тому числі й цих свідків, однак вони повідомили по телефону про свою відмову від надання показів, що було зафіксовано в подальшому рапортами працівників міліції.

Суддя Ковельського міськрайонного суду Олена Восковська скаргу задовольнила, постанову – скасувала. Розслідування продовжується.