У Ковелі двох пенсіонерів з виборчої дільниці забрали до міліції

0
Інцидент трапився на виборчій дільниці, яка знаходиться в Народному домі «Просвіта». Здійснити своє волевиявлення прийшла літня сімейна пара – 73-річна жінка та 71-річний чоловік. 
За однією із версій, пенсіонер через стан здоров’я ледь пересував ноги, а тому благовірна допомогла проголосувати, опустивши до виборчої урни його бюлетені. За іншою версією, хтось з них намагався винести з дільниці чисті бюлетені, таким чином, «запустивши» так звану «карусель». Як би там не було, але один із спостерігачів схопив пенсіонерку за руку. Зчинився скандал.
На дільницю терміново прибули голова Ковельської міської виборчої комісії Світлана Карпук, співробітники міліції та СБУ. Обох пенсіонерів було доставлено до міського відділу УМВС, де правоохоронці взяли в них письмові пояснення.
Начальник сектора охорони громадського порядку Ковельського МВ УМВС, майор міліції Юрій Єрохін категорично відмовився будь-що розповісти нашому журналісту про цей випадок, пославшись на «таємницю слідства». Втім, з достовірних джерел відомо, що заяву спостерігача внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Відкрито кримінальне провадження.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *