Ковельчани проти забудови прибережної смуги водосховища

18-20 лютого 2014 р. на Майдані вирішувалася доля нашої України. Стали збирати людей, щоб їхати на Майдан. Зібралося нас з Ковеля і району 14 чоловік. До барикад доїхали тільки четверо. У всіх депутатів від ВО «Батьківщина» і «Наша Україна» були відключені телефони. Тільки один «бютівець» поїхав з нами але до барикад не попав. Ні голова, ні його помічники, навіть не прийшли, щоб нас провести. Тільки Микола Печенюк нас провів, дав автомобіль і сказав водію: «Вези хлопців, куди скажуть, на автомобіль не дивись». А до нас підійшов, і зі сльозами на очах сказав: «Бережіть себе хлопці».

На барикадах стояли з Вергуном Ігорем, Володимиром Мовчаном, Кіндратом Володимиром і Олегом з Кругеля. На Майдані нас доля звела з Оленою Місюрою, Ігорем Пінісом, Василем Моргуном. Скільки Олена Місюра нам привезла всього на Майдан, напевне її цех солодощів тільки і працював на нас. Обійшлися і без депутатів від ВО«Батьківщина» і «Наша Україна».

Через деякий час ми повернулися додому. Дякуючи водосховищу    р. Турії, деревам, які ростуть у прибережній зоні, траві та сонцю ми потроху стали забувати кошмари Майдану.

Але саме в той час, коли з нами працював психолог на Майдані і ми проводжали в останню дорогу «Небесну сотню», під керівництвом голови міської ради Кіндера Олега Олексійовича та його вірного друга і соратника секретаря Гетьмана Михайла Олександровича і них кишенькових «героїв» – депутатів, де більшість від ВО «Батьківщина» і «Наша Україна», тайком від громади, без громадського обговорення, прибережна зона між госпіталем і річкою була передана під забудову. Незабаром ці ділянки стали перепродуватись від 20 000 У.О. і вище.

На ці місця вчителі кожен рік приводять дітей з дитячих садків, зі шкіл. Старшокласники влаштовують змагання по військовій підготовці. Запитання ? Що нам не потрібні здорові діти, не потрібні майбутні захисники України ? Судячи по діяльності депутатів і нашої  влади, не потрібні.

Ще раніше прибережна зона по вул. Зеленій під керівництвом минулого голови Кошарука Сергія Дмитровича була також передана під забудову. І знову депутати від ВО «Батьківщина» і «Наша Україна» дружно проголосували проти свого народу.

Була в нас царська влада була польська (дякуючи польській нас минув голодомор) , окупаційна німецька, потім неї змінила Радянська. Але жодна влада так цинічно – зневажливо не поступила з нами, як так звана народна,  де більшість депутатів від ВО «Батьківщина» і «Наша Україна».  Два десятки рішал і приспособленців побудують садки і будинки в прибережній зоні, будуть загрязняти річку, а 70 000 ковельчан будуть на це дивитися ?

А Ви громадяни вул. Володимирської, чому так спокійно дивитеся, коли від Вас забудовують прибережну смугу ? Що ж Ви будете говорити майбутнім поколінням ? Путін, захвативши Крим, став виділяти сотні гектарів землі для виховання молоді в потрібному йому стилі. А ми через таку діяльність влади і депутатів, що можемо йому противопоставити ? Бари, ресторани і хворих дітей, які ще в дитинстві побачили цю несправедливість. А потім дивуємось де в нас взявся Іловайськ, Дебальцево, чому така слабка підготовка воїнів ? Ось Вам початкові причини.

Путінський «Бліц – круг» по захвату Сходу провалився, і всі зусилля Росії спрямовані на посіяння розбрату між Українцями. І наша влада своїми діями цьому добре сприяє. За що стояв Майдан ? За що загинула «Небесна сотня» ? За що гинуть на Сході наші кращі сини України ? Щоб кучка цих паразитів сиділа на нашій шиї, їздила на шикарних авто, відпочивала на закордонних пляжах, дарувала своїм дітям будинки майже за 300 000 У.О. і сміялася з нас, простих робочих людей, які ледь зводять кінці з кінцями.  Всім можновладцям : які в парку Шевченка дозволили побудувати будинок а також кафе, яке мало бути в старовинному стилі, дозволили зробити офіс; на привокзальній площі зруйнували сквер і побудували магазин; і за інші зловживання присвячую цей Майданівський вірш:

Ти ворог мій і ворог України !

Якщо ти досі в партії отій,

Від дій якої хочеться ригати…

Зі мною привітатися не смій,

Огидно бидлу руку потискати !

І не кажи, що втебе є сімʼя,

Боїшся дуже втратити роботу,

Душа продажна, шкурницька твоя

В запроданця вселилася істоту !

Такі задля чинів, посад і звань

На все готові очі закривати.

Без докору сумління та вагань

Готові душу чорту продавати.

Завжди біля корита, у сідлі,

Міняють партії, неначе рукавиці.

Їх безліч в кожнім місті і селі

І незліченна кількість у столиці.

А покидьки, що ладні голос свій,

На виборах за гроші продавати ?

Ще ті, що у байдужності своїй

З дивана зад не можуть відірвати.

Продажність і байдужність – ті гріхи,

Які віками нищать Україну !

Ви власноруч вбиваєте цвяхи,

Майструєте для неї домовину.

Тому кажу, не добираю слів, –

Якщо у тобі є щось від людини,

Ати ще досі, стер – во не прозрів,

Ти ворог мій і ворог України.

Громадяни депутати, звертаюсь до Вас, від імені громади з вимогою  (хоча дивлячись, як Ви більшістю вибирали антинародний виконком, дружно голосували за підняття заробітної плати голові і його партійцям від ВО «Батьківщина», на фоні зубожіння простого народу, сумніваюсь чи Ви будете служити народові) :

  1. Провести сесію міської ради на р. Турія;
  2. Запросити розробника плану забудови, архітектора, депутатів минулих скликань і заслухати них;
  3. Запросити представника Львівського інституту, який завжди зʼявляється коли ділять землю;
  4. Зобовʼязати прокурора і начальника міліції доставити всіх тих, кому були надані ці ділянки, хто них перекупив і заслухати них;
  5. Від імені депутатів звернутися до суду, розірвати угоди роздачі та перепродажу прибережної смуги і повернути них у власність громади;
  6. Цій  прибережній смузі надати статус парку і присвоїти йому імʼя «Героїв небесної сотні» та «Героїв АТО».

Представник громади Котік Сергій і 566 підписів за повернення прибережної смуги у власність громади.