Кіндер доручив роздати підприємцям на ринку нові штрафні «розцінки»

У Ковелі активно працює робоча група з легалізації тіньових доходів, яка на минулому тижні працювала двічі на Привокзальному ринку.

Як твердить головний спеціаліст відділу економічного розвитку та торгівлі виконкому Ковельської міської ради Ліліана Герасимчук, найближчим часом планується основну увагу приділити все-таки роботі ринків для того, щоб суб’єкти господарювання в наступному 2017 році протягом першого кварталу працювали в законному полі.

«Через те ми будемо широкомасштабну роз’яснювальну роботу проводити, щоб вони розуміли, що собою це потягне, які штрафні санкції, якщо буде мінімальна заробітна плата 3200 гривень. Це зразу буде автоматично 95 тисяч гривень штрафу за одного працівника, проти якого вчинено порушення», – повідомила Ліліана Герасимчук під час апаратної наради у міськвиконкомі.

Ковельський міський голова Олег Кіндер доручив розробити листівки про нові штрафні санкції, і розповсюдити їх серед підприємців, долучивши до цієї роботи директора госпрозрахункового ринку Петра Сороку.

«Візьміть це в форматі розцінок, я думаю, зробити таких інформаційних і на один, на другий ринок взяти розповсюдити. Візьміть, зв’яжіться із Сорокою, бо це зацікавленість так же само Сороки. І я думаю, що це буде суттєва така річ, яку люди будуть читати просто, будуть знати, чим для них це може закінчитися», – впевнений Олег Кіндер.

«А в нас по трьох суб’єктах господарювання вже є штрафні санкції, по одному навіть на 90 тисяч гривень, тому що він подавав до суду і хотів відсудити, що це неправомірно. То через виконавчу службу тепер має 90 тисяч штрафних санкцій. Як він буде це оплачувати – невідомо», – проінформувала Ліліана Герасимчук.

Також вона повідомила, що 29 листопада у Ковелі відбудеться «круглий стіл», за участю Волинської торгово-економічної палати, на тему «Влада і бізнес».