Водій збив у Ковелі двох пішоходів, але суд його «пробачив»

Дорожньо-транспортна пригода трапилась у Ковелі близько 1 години ночі біля перехрестя вулиць Варшавська та Шевченка.

У матеріалах Ковельської місцевої прокуратури говориться, що водій автомобіля марки «Опель Віваро» рухався по вулиці Варшавській зі швидкістю 60 км/год і перед перехрестям із вулицею Шевченка допустив наїзд на двох пішоходів, які переходили проїжджу частину дороги по пішохідному переході.

В результаті ДТП один з пішоходів отримав закриту черепно-мозкову травму з струсом головного мозку, закритий перелом ліктя, травми живота та коліна.

В обвинувальному акті вказано, що водій грубо порушив Правила дорожнього руху, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесні ушкодження.

У судовому засіданні від підозрюваного надійшло клопотання з проханням звільнити його від кримінальної відповідальності та закрити кримінальне провадження у зв’язку з дійовим каяттям. Чоловік зазначив, що він раніше не судимий, у вчиненому щиро розкаявся, позитивно характеризується, заподіяну шкоду відшкодував у повному обсязі.

Якщо чесно, що підозрюваний був засуджений 23 квітня 2002 судовою палатою Апеляційного суду Рівненської області за ч. 3 ст. 101, ч. 3 ст. 206, ст. 42 Кримінального кодексу України до покарання у вигляді позбавлення волі строком на 8 років. У серпні 2006 року, згідно постанови Маневицького районного суду Волинської області, його було умовно-достроково звільнено на два з половиною роки, а судимість знята та погашена.

Прокурор місцевої прокуратури Олександр Омельчук клопотання підтримав та сказав, що є законні підстави для закриття справи. Потерпілий не заперечив.

Суддя Ковельського міськрайонного суду Володимир Бондар задовольнив клопотання водія, звільнив його від кримінальної відповідальності та закрив провадження.