Козак критикує депутатів Волиньради від Ковельщини

Голова Ковельської РДА і депутат Волинської обласної ради з фракції БПП «Солідарність» Віктор Козак каже, що не розуміє позицію своїх колег по облраді Юрія Поліщука із «Свободи» та Галини Йовик з «Батьківщини».

Про це Віктор Козак сказав у інтерв’ю «Рік напруженої праці» для газети «Вісті Ковельщини». Розповідаючи про здобутки, він заявив, що у районі зроблено чимало, але можна було би мати значно більше, якби обласна рада прислухалася до його пропозицій, які ним озвучені на останній сесії, а ще раніше надіслані у письмовому вигляді.

В чому суть цих пропозицій? Віктор Козак просив допов­нити План заходів на 2015-2017 роки з реалізації Стратегії розвитку Волинської області на період до 2020 року питаннями реконструкції будівлі, яку нині займає Білинська ЗОШ, під дитячий садок, де могли б згодом функціонувати чотири групи на 90 дітей, а також капітального ремонту автомобільної дороги сполученням Ковель-Білашів-Перковичі (на ділянці Зелене-Білашів).

На думку Віктора Теодосійовича, важливість другого питання в тому, що у рамках Програми добросусідства Україна-Польща-Білорусь можна було б скоротити сполучення між населеними пунктами Ковельського і Турійського районів в межах об’єднаної територіальної громади, зробити зручним доїзд до рекреаційних зон та історичних пам’яток архі­тектури.

Вартість першого проекту (за рахунок обласного і місцевого бюджетів) – 3,5 мільйонів гривень, другого – майже 10 мільйонів гривень (за рахунок коштів місцевих бюджетів і виграних грантів).

«На превеликий жаль, мою пропозицію підтримали лише 22 депутати з 61 присутнього на сесії обласної ради. І хоч «проти» був всього один чоловік, 37 моїх колег не голосували, в тому числі – посланці Ковельщини Юрій Поліщук і Галина Йовик. «За» були навіть голова облради Ігор Палиця і голова ОДА Володимир Гунчик, які, мабуть, добре розуміють, яке важливе значення для соціально-економічного розвитку Ковельського району мала б реалізація озвучених мною проектів. Було б цікаво почути, як пояснюватимуть свою позицію землякам Юрій Петрович і Галина Володимирівна», – сказав Віктор Козак.