Екс-директор «Турії» судиться з фінінспекцією (ВІДЕО)

0

Колишній директор обласного санаторію матері і дитини «Турія» Віталій Донець подав до суду на Державну фінансову інспекцію у Волинській області та ревізора Ірину Ліщук.

Засідання у справі про захист честі, гідності і ділової репутації відбулося 21 жовтня у Луцькому міськрайонному суді, ‒ йдеться в сюжеті Громадське.Волинь.

Віталій Донець вимагає від ДФІ у Волинській області спростувати інформацію, викладену в акті ревізії фінансово-господарської діяльності санаторію «Турія» від 4 квітня 2016 року, а також скасувати сам акт.

Власне, позивач на судове засідання не з’явився. До слова, він працює начальником управління капітального будівництва та житлово-комунального господарства Ковельської міської ради.

Його представник, адвокат Денис Деркач наполягав на тому, що інспектор ДФІ може виявити порушення, але не має права називати винних, як це було зроблено відносно його підзахисного. Водночас, зі слів представника відповідача Тетяни Кортoус, інспектори у своїй діяльності керуються певними інструкціями, які зобов’язують їх прописувати в акті ревізії, з чиєї вини виникло те чи інше зловживання.

Зі свого боку Денис Деркач зауважив, що вину встановлюють тільки рішенням суду, або певних уповноважених органів, однак відносно Віталія Донця, за вказаними в акті ревізії фактами, таких рішень чи вироків Феміди немає.

Під час судового засідання обома сторонами були частково озвучені висновки роботи ревізійної комісії. Серед виявлених зловживань – нарахування заробітної плати і надбавок собі і ще кільком працівникам в період простою санаторію, невикористання путівок, використання путівок не тими особами, для яких вони були передбачені, завищена вартість будівельно-ремонтних робіт та інше.

У судовому засіданні оголосили перерву до наступної п’ятниці, 28 жовтня.

Сам Віталій Донець у даній справі вже позивався до Волинського окружного адмінсуду, але йому було відмовлено у позові. Львівський апеляційний адмінсуд залишив у силі рішення суду першої інстанції.

Нагадаємо, станом на 1 червня 2016 року санаторій обласної комунальної власності мав 5 мільйонів гривень боргу, який утворився за час, коли його очолював Віталій Донець. Самого Віталія Донця рішенням Волиньради звільнили з займаної посади у зв’язку з закінченням терміну контракту на початку 2016 року.

Матеріали ревізії проведеної ДФІ у Волинській області передані до Управління захисту економіки.

15 червня 2016 року порушено кримінальне провадження за частиною 1 статті 366 Кримінального кодексу України (Службове підроблення, тобто внесення службовою особою до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *