У Ковелі дві квартири пенсіонерки продадуть «з молотка» за банківські кредити

Пенсіонерка з Ковеля у липні та серпні 2007 року взяла два кредити в АТ «ОТП Банк» на загальну суму 50 750,00 доларів США, але не здійснювала відповідні платежі, що призвело до простроченої заборгованості за кредитними договорами.

Банком неодноразово направлялись боржниці повідомлення про суми боргів та досудові вимоги про дострокове виконання зобов’язань за договорами, які були проігноровані. У банківській установі стверджують, що загальна заборгованість за двома кредитами, згідно офіційного курсу НБУ станом на 20 травня 2016 року, складає 1 185 283,73 грн.

В забезпечення своєчасності виконання зобов’язань за кредитними договорами між позичальницею, 1939 року народження, та банком було укладено договори іпотек, предметом яких є дві квартири в житлових будинках, які знаходяться у самому центрі міста та мікрорайоні «Черемушки».

Банк звернувся до суду за стягненням сум кредитів, процентів і штрафних санкцій у примусовому порядку. Відповідачка в судові засідання не з’явилася, про причини неявки суд не повідомила, будь-яких заперечень проти поданих позовів від неї не надходило.

Ковельський міськрайонний суд ухвалив заочні рішення на підставі наявних у справах доказів. Обидва позови задоволено. Отож, дві квартири, які належать на праві власності пенсіонерки, буде виставлено на прилюдні торги. Суд також вирішив стягнути з неї на користь АТ «ОТП Банк» судовий збір на загальну суму 17 803,11 грн. та витрати, пов’язані з оплатою оголошень в пресі, в розмірі 360,00 грн.