Ковельський суд повірив у можливе виправлення грабіжника

У той день чолов’яга вживав спиртні напої у чужій квартирі в одній з ковельських багатоповерхівок на вулиці Незалежності. По обіді він вийшов з помешкання і поблизу вхідних дверей зірвав з шиї малолітньої доньки господарки золотий ланцюжок із золотою підвіскою.

Дуже схвильована дівчинка відразу побігла до матері й розповіла про те, що трапилось. На її шиї були помітні червоні смуги. Разом із знайомими жінка пішла шукати грабіжника і знайшла, коли той намагався збути відкрито викрадені прикраси, загальною вартістю 5832 гривні.

Виявилося, що цей нападник на малолітню у 2008 році був засуджений Ковельським міськрайонний судом за грабіж, поєднаний з насильством, до 5 років позбавлення волі з іспитовим строком 3 роки. Але невдовзі іспитовий термін суд скасував і направив його до колонії. Звільнили умовно-достроково на півтора року раніше. У 2012 році він засуджений до 5 років позбавлення волі за крадіжку з проникненням у житло, що завдало значної шкоди потерпілому. Звільнився у квітні 2016 року…

Цього разу Ковельський міськрайонний суд взяв до уваги стан здоров’я обвинуваченого, його каяття та наміри створити сім’ю і завести дітей, що дає, на думку головуючого по справі судді Сергія Панасюка, надію на виправлення.

За участю двох процесуальних прокурорів Анни Антонюк та Андрія Чабана грабіжника засуджено з мінімально можливим щодо нього строком позбавлення волі – 4 роки 6 місяців. Запобіжний захід до набрання вироком законної сили суд залишив попередній – особисте зобов’язання.