У Ковелі оштрафували директора та «головбуха» товариства «Верес»

Працівники державної фіскальної служби під час перевірки ТзОВ «К.П. «Верес» виявили порушення дотримання вимог податкового, валютного та іншого законодавства.

Встановлено, що директор та головний бухгалтер товариства порушили порядок ведення податкового обліку, а саме – занизили за останніх три роки податок на прибуток в сумі 190 116 гривень.

Головне Управління ДФС України у Волинській області направило до суду матеріали справи про притягнення винних осіб до адміністративної відповідальності.

Директор, який має на утриманні одну особу і раніше не піддавався адмінстягненню, у судове засідання не з’явився, хоча належно був повідомлений. Про причини неявки суду не повідомив. А «головбух» подала заяву із щирим каяттям, попросивши розглядати справу за її відсутності.

Суд визнав обох посадовців винуватими у вчиненні правопорушення. На директора накладено адміністративне стягнення у виді 153 гривень штрафу, на головного бухгалтера – 85 гривень. Кожен має сплатити на користь держави по 275.60 гривень судового збору.