Суд оштрафував директора ковельського «Добробуту»

Управління Держпраці у Волинській області вказує, що директор ковельського комунального підприємства «Добробут» Леонід Демчук за період з вересня 2014 р. по червень 2016 р. допустив порушення вимог законодавства про працю.

На підприємстві укладено колективний договір між адміністрацією та трудовим колективом, за яким визначено строки виплати заробітної плати – 15 та 5 числа. Однак зарплата постійно виплачувалася не в установлені терміни. Затримувалися виплати звільненим працівникам внаслідок розірвання трудових договорів, порушувався порядок при прийнятті на роботу, надання та оплати щорічних відпусток тощо.

В судовому засіданні директор Леонід Демчук свою провину визнав частково, пояснив, що дійсно не проконтролював належно кадрову роботу, однак, в даний час це питання виправлено, а щодо невчасної сплати коштів, то така ситуація склалась через відсутність фінансування підприємства з міського бюджету.

Суд визнав керівника комунального підприємства «Добробут» таким, що вчинив адміністративне правопорушення, та оштрафував його на 510 гривень.