Село на Ковельщині отруюють чадним газом

На прохання місцевих жителів журналісти видання провели обстеження Тойкутської сільської ради. Ну, що сказати: гори відходів, недозволені шкідливі виробництва.

Східна частина Тойкута завалена відходами. Погляньте на фотознімок внизу. Скільки то гігакалорій безслідно зникає! А ми вирубуємо все нові й нові ліси. Мало того, гори деревних відходів «рухаються» в ліс. Згідно правил пожежної безпеки, вони повинні бути щонайменше за 100 метрів від лісу. На підприємця Віктора Семенюка вплинути важко, бо він під захистом влади.

Щомісяця велика рейдова бригада на чолі із заступником голови Ковельської райдержадміністрації Романом Кульцманом обстежує місцеві пилорами. Але їм щось очі засліплює і вони нічого не помічають.

Той же Віктор Семенюк прямо під стіною лісу встановив дві реторти по виробництву вугілля. Підприємство пожежонебезпечне і повинно бути віддалено від лісу. А з іншого боку, небезпечне і для здоров’я людей, бо в процесі виробництва утворюється багато оксиду вуглецю (чадного газу). Село поруч, але нікому немає до цього діла. Є голова, депутати різних рівнів. Однак їм не до людей.

У парламентській газеті «Голос України» в номері за 12 серпня цього року повідомляється, як з такими «цехами» борються житомирські природоохоронці. А де волинські? Сплять, як завжди?