День Незалежності в Ковелі: заходи

У Ковельській міській раді відбулась нарада з питань проведення міських заходів та формування програми відзначення у Ковелі Дня Державного Прапора України та 25-ї річниці незалежності України.

Про це повідомляють у прес-службі Ковельської міської ради.

У Ковелі 23 серпня о 9 годині у День Державного Прапора України на підприємствах, організаціях, установах відбудеться  його урочисте підняття.

Святкові заходи пройдуть на площі Героїв Майдану, у рамках яких ‒ флешмоб «Рухомий прапор», акція «З вірою в серці – з прапором в руках». У цей день заплановане відкриття набережної,  виставки ковельських художників та вечір української музики.

24 серпня ковельчан запрошують на святкове зібрання з нагоди Дня незалежності України та концертну програму «Україно, моя Україно!».

Традиційно у місті відбудеться парад вишиванок «Орнаменти Незалежності». Розпочнеться захід біля монумента Тараса Шевченка, де бажаючі зможуть зробити безкоштовно патріотичне фото на згадку про цей день. Тут відбудеться конкурс вишиванок і будуть відзначені найбільші родина, колектив і група друзів у національному одязі.

Звідти святкова колона  під супровід духового оркестру пройде вулицею Незалежності. На меморіалі Слави ковельчани вшанують пам’ять полеглих героїв та покладуть квіти, після чого вирушать на бульвар Лесі Українки на урочисте відкриття пам’ятника «Борцям за волю України».

У парку культури і відпочинку  впродовж дня  діятиме містечко майстрів, працюватиме виїзна торгівля. Для дітей  передбачені розваги та конкурси.

Окрім цього, заплановані спортивні заходи: всеукраїнський фестиваль футболу серед дитячо-юнацьких команд, змагання з футболу серед ветеранів 50 років і старших, стрітболу, шаховий турнір.

20 серпня на центральній площі міста – передсвятковий ярмарок, 22 серпня – урочисте відкриття чотирьох груп в ДНЗ №14.