У Ковелі орендар стадіону «Сільмаш» збудував готель без дозволу

Вседозволеність орендаря комунального стадіону «Сільмаш» підприємця Юрія Шлюєва просто вражає. Отримавши дозвіл на реконструкцію орендованого адміністративно-побутового приміщення спортивної споруди з надбудовою другого поверху по вулиці Грушевського, 8-А, що погоджено головним архітектором міста Людмилою Мурай, він збудував приватний готель, як виявляється, без дозволу власника – територіальної громади.

«На другому поверсі орендованого адміністративно-побутового приміщення стадіону «Сільмаш» проектом було передбачено розміщення кімнат для поселення футбольних команд, які приймають участь у змаганнях. Від орендаря Шлюєва Ю.М. звернення про створення «приватного готелю «Comfort» до Ковельської міської ради та виконавчого комітету не надходили», – йдеться у листі секретаря ради Віри Федосюк депутату з фракції УКРОП Володимиру Косцьов’яту.

Як же так!? Хіба це не владна «шизофренія»: не визнавати збудованого готелю «Comfort» приватного підприємця Юрія Шлюєва і в той же час надавати йому рішенням виконкому дозвіл на режим роботи?

Про те, як Юрій Миколайович намагався зареєструвати право власності на цю добудову (готель) і навіть почав судитися з відділом по управлінню майном комунальної власності, наше видання уже розповідало у статті-розслідуванні «Колишній «кучміст» через суд хоче «привахтизувати» у Ковелі стадіон?».

Згідно умов договору оренди № 296 цілісного майнового комплексу структурного підрозділу РЖКП № 1 – стадіону «Сільмаш» від 15 травня 2003 року, Юрій Шлюєв зобов’язувався провести капітальний ремонт адмінбудинку (п. 5.11.), однак про будівництво готелю тут нічого не сказано. А пункт 7.2. наголошує: «Поліпшення орендованого приміщення, здійснені за рахунок амортизаційних відрахувань, є власністю Орендодавця».

Цікаво, скільки коштів надійшло орендодавцю (теперішній відділ по управлінню майном комунальної власності) від функціонування на стадіоні «Сільмаш» готелю «Comfort»? Чи ці гроші «осідають» на рахунку орендаря?