Чоловіки повинні відпочивати від жінок, – байкери в Ковелі

Минулих вихідних у Ковелі стартував перший мотопробіг «Мото-Волинь 2016» по містах Волині.

Ранковий дощ для любителів двоколісного транспорту не став перешкодою. І хоч на прем’єрний пробіг у місті залізничників зібралися близько 20 байкерів, серед них, до речі, дві дівчини, по дорозі волинськими містами до них приєднаються ще сотні любителів гострих відчуттів, ‒ пише видання Ковель сьогодні.

Жодного попереднього запису чи реєстрації на мотопробіг не було, тому кількість учасників виявилася спонтанною та цілком непередбачуваною. Хоча участь могли брати усі охочі, адже максимальна швидкість руху цього мотопробігу до 90 км/год.

Організатори мотопробігу ‒ міжнародний мотоклуб WINDS MC.

Байкери з допомогою мотопробігу хочуть популяризувати моторух, а також закликати молодь бережливо ставитися до природи. Волинські байкери, а також їхні гості з Польщі та сусідньої Білорусі, проїхали містами ‒ Ковель, Луцьк, Володимир-Волинський, Любомль, Шацьк, озеро Світязь.

Першими на заздалегідь обумовлений старт приїхали любителі двоколісних коней із Каменя-Каширського. Вони – учасники клубу WINDS MC, тому час від часу беруть участь у подібних заходах.

Розділити 300-кілометровий шлях радо погодився й Сергій Ліщук – байкер, що на своєму вірному другові об’їздив чи не всі Балканські країни. Пристрасть до двоколісного транспорту активно розвиває протягом останніх 10 років. В Україні у такий спосіб побачив також чимало міст, замків та інших українських перлин. А взагалі любов до мототранспорту у пана Сергія від самого дитинства, тому й їздить на мотоциклах з років, мабуть, 10.

«Від подорожі очікую отримати моральне задоволення, − говорить цей учасник пробігу. – Чи не завадить дощ? Звичайно, що ні. Для байкарів немає поганої погоди. Таким пробігом ми популяризуємо монокультуру, яка вчить, як правильно жити на дорозі».

Такий мотопробіг на Волині клуб проводить вперше. Проте, як розповів Святослав Пословський − президент мото-клубу WINDS MC (Вітри), тепер такі пробіги на Волині будуть проводитися кожного року. Можливо, маршрут надалі буде змінений. Цього ж року байкери спланували собі такий шлях: Ковель, Луцьк, Володимир-Волинський, прибуття на озеро Світязь, урочище Гряда. Уже там організують та установлять наметове містечко, після цього у планах була конкурсно-розважальна програма і дискотека 80-90 років.

До речі, більшість учасників мотоклубу ‒ чоловіки старшого віку. Жінок до лав WINDS MC не впускають принципово. Як вважає Святослав Пословський, чоловіки повинні мати змогу відпочивати від жінок. Проте, як би це не було парадоксально, у пробігах представницям прекрасної статі участь уже можна брати.

«У кожного чоловіка повинне бути хобі: рибалка, транспорт… − вважає пан Святослав. – А якщо в чоловіка немає хобі, то він неповноцінний чоловік. За своєю природою чоловіки були «добитчиками» чогось. Мотоцикл – це сталевий кінь. Тому в тих людях, що люблять мотоспорт, тече кров предків, що їздили на конях».

Те, що байкери збираються гуртом, це унікально і корисно. А загалом байкери позиціонують себе разом з природою, мовляв, що байкери, як і природа, не люблять насилля, зокрема на дорогах.

Загалом на перший волинський забіг зібралося близько 20 любителів мототранспорту. Після колективного фото, чоловіки та жінки осідлали своїх залізних коней та вирушили в дорогу.