У Ковелі відкрилася виставка ікон

У Ковельському культурно-просвітницькому центрі відбулося відкриття виставки ікон та творів сакрального мистецтва «Святі миротворці», створених українськими та польськими художниками торік  на  V міжнародному пленері.

Про це повідомляють у прес-службі Ковельської міської ради.

Варто зазначити, що шостий рік поспіль іконописні пленери проходять в мальовничому селі Замлинні (Любомльський район), які об’єднують митців з різних країн і різних конфесій.

Художники два тижні спільно творять, поглиблюють свої знання з іконопису, спілкуються. Як результат, з’явилися нові цікаві ікони, які після пленеру мандрують містами України та Польщі. До слова, уже вдруге в Ковелі можна оглянути післяпленерні роботи.

З нагоди відкриття експозиції  зібралося чимало ковельчан.

Генеральний вікарій Луцької дієцезії ксьондз Ян Бурас ‒ господар Центру  інтеграції в Замлинні, де і проходять творчі зібрання, зазначив, що це надзвичайно гарна можливість для спілкування людей різних конфесій, двох народів. За два тижні, поки триває пленер, всі стають хорошими друзями, які з нетерпінням чекають наступної можливості зустрітись у мальовничому куточку на Волині. Люди, які мешкають в Замлинні, дуже гордяться, що художники обрали саме їх край і завдяки цьому вони торкаються історичної події.

Серед робіт, представлених у культурно-просвітницькому центрі, є твори ковельчанина Віктора Бурчака.

Організатори V Міжнародного пленеру іконопису та сакрального мистецтва, обрали для нього актуальну назву «Святі миротворці», яка тісно переплітається  із прагненням усіх українців до миру. Створені майстрами образи святих – це образи захисників, переможців, миротворців, які утверджують перевагу добра над злом, світла над темрявою.