Як Ковель святкував День міста

Місто залізничників традиційно відзначає свій День у першу неділю липня. У перші числа найспекотнішого літнього місяця відбулась надзвичайно важлива для історії Ковеля подія: після затяжних боїв, що тривали 127 діб, у 1944 році місто звільнили від фашистської окупації.

«Таблоїд Волині» долучився до святкування Дня Ковеля, провівши із ковельчанами недільний день 3 липня.

Цьогорічні святкування вирішили розтягнути на три дні, тож різноманітні урочисті та розважальні заходи тривали 2 і 3 липня, а 6 липня відбудеться мітинг та зустріч із ветеранами.

Ковельський мер Олег Кіндер та секретар міськради Віра Федосюк під час офіційної частини святкування приймали вітання від іноземних друзів, представників міст-партнерів. Найкращих із них нагородили відзнаками та призами, аби висловити свою повагу, гості навіть пробували виступати українською. Зокрема, на такий крок наважився заступник мера литовського міста Утена Відмантас Валанчюс. Після обміну вітаннями-подяками гостей запросили на келих шампанського.

Впродовж дня ковельчани шукали розваги у парку. Перша половина святкової неділі була надміру спекотною і порятунок деякі містяни шукали у фонтані. Урочисто вбрані ковельчани прогулювались парком, смакували морозивом, каталися на велосипедах. Улюблені розваги дітей – аква-грим та атракціони. Ціни – від 30 до 50 гривень.

У житті спортивного Ковеля у цей день теж відбулась важлива подія. Міський стадіон приймав фінальне змагання за Кубок Федерації футболу Волині. а дивною іронією долі, ковельчани у свій День подарували перемогу суперникам – команді «Стир» із Старого Чорторийська.

Приємною святковою родзинкою для молоді став фестиваль «Ковель Energy», що відбувався два вечори поспіль поблизу торгового центру «Ювант». Дійством керували популярні фестивальні ведучі Вікторія Жуковська і М’яч Дредбол. Виступив гурт «Well» із Одеси, «Етно XL» з Рівного та луцькі гурти «Санмай» і «Флайззза». Хедлайнерами вечора стали гурт «Скрябін» та брутальні білоруські музиканти із «Brutto».