У Ковелі заохочують до читання ‒ облаштували полички буккросингу

Учора до популярного у світі руху ‒ буккросингу приєдналися і ковельчани.

Для тих, у кого немає часу на походи в книжкові магазини, обмаль коштів або ж є бажання зекономити на книжкових новинках, американський спеціаліст з інтернет-технологій у 2001 році придумав просту і водночас геніальну річ — буккросинг (з англ. book – книга, crossing – рух), ‒ йдеться в повідомленні Ковельської міської ради.

Цей громадський рух (наближений до флешмобу) має на меті «звільняти» прочитані книги з полиць і дати їм можливість подорожувати, залишатись корисними для інших людей. Прочитавши книгу, людина залишає її у парку, кафе чи на автобусній зупинці, в будь-якому іншому громадському місці для того, щоб інший випадковий потенційний читач міг скористатись нею. Останній повинен продовжити процес, «відпустивши» книгу далі.

На святі з нагоди Дня міста Ковеля вчитель української мови і літератури, завідувач кафедри міської гімназії Людмила Барановська спільно з учнями презентували проект «Парковий буккросинг». Його метою є залучення ковельчан, а особливо молоді, до відновлення традиції читання «живої» книги.