Біля водосховища у Ковелі виявили 5 земельних ділянок в «одних руках»

Сенсаційну інформацію озвучив на сесії Ковельської міської ради голова депутатської фракції «УКРОП» Ігор Пініс (на фото), до якого напередодні звернулися громадські активісти і повідомили, що виявили у Ковелі в прибережній смузі водосховища 5 земельних ділянок, які належать одній особі.

«На жаль, я не зміг перевірити дану інформацію, бо до мене пізно ввечері звернулася громадська організація «Заради справедливості» стосовно забудови прибережної смуги ковельського водосховища. У своєму зверненні зазначили, що на загальній публічній кадастровій карті вони виявили 5 земельних ділянок, наданих у власність одній особі. Є тут певна фамілія – Гопанчук Володимир Ніфаїлович», – заявив Ігор Пініс.

Він також зауважив, що депутатами було підтримано запит про те, щоби під час роздачі земельних ділянок владою озвучувалися прізвища та імена громадян, які їх отримують.

«Згідно Закону України, це не являється комерційною таємницею. Навіть більше хочу зазначити, що на сайті Луцької міської ради публікуються всі імена, фамілії людей, які отримують у власність земельні ділянки. Таємниці тут ніякої нема. Незрозуміло тільки, чого до цього часу наша міська влада не хоче озвучувати, що там Пініс Ігор Олексійович претендує на земельну ділянку і хоче отримати в місті у власність безоплатно», – нагадав міському керівництву пан Пініс.

Додавши до свого звернення «витяг з кадастру» на тих 5 ділянок, депутат просив міського голову Олега Кіндера провести перевірку підстав надання цієї землі, яка знаходиться в межах прибережної смуги ковельського водосховища у власність, та надати обґрунтовану відповідь стосовно ситуації, що склалась.