Меру Ковеля запропонували з власної кишені погасити борг перед громадою

Ковельське ТОВ «ВКП «Каскад» звернулося до міського голови Олега Кіндера із заявою про виконання рішень Господарського суду Волинської області та постанови Вищого господарського суду України, про яку наше видання повідомляло нещодавно.

Господарським судом Волинської області 13 липня 2015 року прийнято рішення стягнути з Ковельської міської ради на користь ТОВ «ВКП «Каскад» судовий збір в сумі 1218 гривень, а 25 серпня видано судовий наказ про примусове його виконання.

Відповідно до рішення цього ж суду, але вже по іншій справі, вирішено стягнути з міськради на користь «Каскаду» витрати на адвокатські послуги в сумі 3 тисячі гривень. А ще на виконання постанови Вищого господарського суду міська рада має сплатити товариству 4 тисячі гривень, і теж – за послуги адвоката.

Оскільки Ковельська міська рада у добровільному порядку не виконала жоден з цих «вердиктів», товариство «Каскад» вимагає у мера міста Олега Кіндера терміново сплатити всю суму загалом – 8218 гривень.

За невиконання судового рішення чи постанови передбачена кримінальна відповідальність, а перешкоди, створені в зв’язку з такими діями будуть враховані для встановлення істотної шкоди матеріального та нематеріального характеру для притягнення градоначальника до відповідальності, у відповідності до статті 364 Кримінального кодексу України.

«В зв’язку з тим, що дані витрати в сумі 8212 грн. 00 коп. Ковельська міська рада понесла в результаті ваших незаконних дій, – ТОВ «ВКП «Каскад», у відповідності до ст. 520 Цивільного кодексу України, дає згоду на заміну зобов’язання боржника Ковельської міської ради (переведення боргу) на фізичну особу – Кіндера Олега Олексійовича», – йдеться у заяві.