У Ковелі голосують за петицію проти російського міста-побратима Ржевa

У Ковелі голосують за петицію проти російського міста-побратима Ржева

На сайті «Єдина система місцевих петицій» проводиться збір підписів «Про розірвання побратимських відносин Ковеля з містами країни-аресора (РФ)».

«Ковель на сьогоднішній день має побратимські (партнерські) відносини з російським м. Ржев. Разом із тим, Російська Федерація є країною-агресором, яка анексувала частину території України. Наявність побратимських відносин з російськими містами та регіонами є наругою над пам’яттю загиблих захисників України», – йдеться у петиції.

На думку автора петиції Івана Петрова (швидше за все – псевдонім), необхідно припинити партнерські (побратимські) відносини м. Ковеля з м. Ржев та офіційно розірвати угоди щодо побратимства (партнерства) з усіма російськими містами та регіонами.

Угоду про співпрацю між Ковелем і Ржевом підписано у  2003 році.

У березні 2014 року депутати Ковельської міської ради прийняли звернення до голови адміністрації Ржева щодо виведення військ Російської Федерації з території України, однак відповіді, зрозуміло, не отримали.

До речі, на стенді «Міста-партнери», який знаходиться у міському парку культури і відпочинку імені Лесі Українки, розділ російського міста було демонтовано ще торік.