Ковельська «Ніка-Сільмаш» припинила роботу

Ковельська «Ніка-Сільмаш» припинила роботу

Із 1 лютого припинила роботу Ковельська ДЮСШ «Ніка-Сільмаш».

Про це на своїй сторінці у Facebook написав Ігор Верчук.

«Шановна веслувальна родина маю не дуже добру новину, з 01.02.2016 року призупинила свою діяльність Ковельська ДЮСШ «Ніка-Сільмаш». Причина ‒ байдужість та сліпота державних чинуш, в першу чергу в.о.начальника відділу фізичної культури та спорту Волинської облдержадміністрації та Ковельського міського голови», ‒ пише він.

Проте, за словами Верчука, боротьба триває, тож він опублікував звернення до Міністра молоді та спорту І.О.Жданова, голови обласної ради, голови облдержадміністрації.

Звернення подаємо повністю та без змін:

«Шановні панове!

Вважаю за необхідне донести до Вас інформацію про наступне: внаслідок відсутності фінансування Ковельської ДЮСШ №2 «Ніка-Сільмаш» з веслування на байдарках і каное, даний спортивний заклад фактично припинив своє існування.

Інформаційна довідка.
Ковельська ДЮСШ профкому заводу Ковельсільмаш заснована в 1984 року.
1984-1993 рр. ДЮСШ профкому заводу Ковельсільмаш
З 1993- 2012 рр. СДЮШОР профкому ПАТ «Ковельсільмаш».
2012-2015рр.- ДЮСШ №2 «Ніка-Сільмаш».
2016 рік – призупинена діяльність закладу внаслідок відсутності фінансування.

За роки існування підготовлено 6 майстрів спорту України міжнародного класу, 22 майстра спорту, сотні спортсменів масових розрядів. Членами національних збірних було більш ніж десять спортсменів. В школі виховано чемпіонів світу та Європи серед молоді та юніорів, переможців та призерів кубків світу різних років. В минулому році чемпіоном Європи серед юніорів, срібним призером серед юніорів став майстер спорту України Свиридюк Віталій.

Станом на 2016 рік членами збірної команди України є Володимир Троцюк та Віктор Свиридюк.

Згідно наказу Міністерства молоді та спорту України №357 від 28.01.2016р. «Про призначення стипендій Президента України для талановитих перспективних спортсменів України на 2016рік» до списку стипендіатів включено вихованця школи Віктора Свиридюка.

Шановні панове, разом мусимо відновити діяльність одного із кращих спортивних закладів країни. Сподіваюсь на Вашу державницьку позицію. Прошу Вас надати мені письмово відповідь щодо Вашого бачення вирішення проблеми існування спортивного закладу.

З повагою, директор ДЮСШ 1992-2013рр., голова Ковельської районної ради VI скликання,
голова координаційного волонтерського центру при Ковельській районній раді
Ігор Верчук»