Ковельчанин стверджує, що на митному посту в нього вимагали хабар

Троє ковельчан приїхали на кордон, щоб зробити митне переоформлення легкового автомобіля «Ауді», з литовською реєстрацією.

На митному пункті пропуску «Доманове» Волинської митниці водій іномарки Микола Білінець, який проживає у приміському селі Вербка Ковельського району, подав інспектору документи. Через деякий час митник заявив, що доручення на машину є підробленим. Пан Білінець це заперечив, мотивуючи тим, що він раніше без проблем перетинав державний кордон на даному транспортному засобі. Однак працівник митниці стояв на своєму і навіть вмостився за кермо «Ауді».

«Але перед цим в розмові підходив старший зміни, який не представився і сказав – за оформлення автомобіля мені йому необхідно заплатити п’ятдесят доларів США. Я пояснив, що в мене законно, і я платити не буду», – стверджує Микола Білінець.

На місце інциденту прибула поліція з Ратного. Ковельчани Анатолій Мовчан та Василь Смідюк, які їхали в цій машині, підтвердили те, що до Миколи Білінця підходив старший зміни і вимагав хабар.

Ковельчан протримали на митному пункті пропуску «Доманове» цілу ніч і відпустили тільки опівдні. Наразі автомобіль «Ауді» перебуває у Ратному на території митного посту. У свою чергу, поліція має передати матеріали справи щодо ймовірного вимагання хабаря до Ковельської місцевої прокуратури.