Мер Ковеля хотів «відрізати язик» головному комунальнику міста, – депутат

Сенсаційну заяву виголосив у мікрофон на сесії Ковельської міської ради депутат з фракції партії «УКРОП» Володимир Косцьов’ят, повідомивши, що на колегії, яка відбулась напередодні, міський голова Олег Кіндер висловив бажання «відрізати язик» начальнику відділу комунального господарства міськвиконкому Олександру Балаку (на знімку).

«Вчора на колегії головуючим… міський голова, шановний Кіндер виразився не тільки не етично. Але так не можна! Навіть не пану Балаку, а Балаку відрізати язик, бо він багато говорить», – подивував «новиною» Володимир Косцьов’ят.

Це викликало сміх у багатьох з присутніх на засіданні представницького органу міста. Не приховував емоцій й сам Олег Кіндер.

«Для вас це смішно, а для мене ні. Це не є смішно. На самому початку колегії пан головуючий дозволив собі сказати, що партія «УКРОП» всім складом звинувачує міську раду в тому, що вони себе незаконно ведуть. Після того, коли я сказав: «Хто безпосередньо звинувачує і кого?» Чому? Це має бути вже на розслідуванні у пана прокурора. Це є серйозне звинувачення. Тут є присутній голова нашої фракції Ігор Пініс. Він був серйозно звинувачений в тому, що їздить і «рішає» в своїх інтересах якісь питання. Чи там Косцьов’ят в «долі», чи не в «долі», то він ще не знає», – «розпікав» Володимир Кирилович.

При цьому пан Косцьов’ят зауважив, що «уже попереджав про зміну головуючого у веденні засідання, якщо так далі буде продовжуватись». «Дісталося» від депутата й голові постійної депутатської комісії міськради з питань дотримання прав людини, депутатської діяльності та етики, законності і правопорядку, конфлікту інтересів Олені Матвійчук (хоча її на сесії не було), бо на колегії вона, звертаючись до нього, сказала, посміюючись, написати заяву.

«Якщо вона хоче працювати головою комісії з етики, то не сміючись мені таке заявляє. І останнє. Це є дуже серйозно! Ми маємо діяти тільки в правовому полі. Прошу прокурора, начальника міліції, які тут присутні. Ви зобов’язані не просто так тут знаходитись. Ви зобов’язані реагувати, якщо є якісь порушення зі сторони службовців. Це є серйозні порушення. Чому? Коли голова партії в області від БЮТ [Олег Кіндер виконує обов’язки голови Волинської обласної організації ВО «Батьківщина», – ред.] звинувачує партію «УКРОП», в той час, коли голова партії «УКРОП» «сидить». Пізніше розберемося, яким чином «сидить». Тимошенко як «сиділа», так само сьогодні і Корбан «сидить», – підвів «риску» Володимир Косцьов’ят.

Олег Кіндер не став коментувати виступ депутата.