У Ковелі за побиття людини судять колишнього депутата-регіонала

На лаві підсудних опинився депутат Ковельської районної ради VI скликання, обраний від Партії регіонів, директор і один із співвласників сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю «Пісочне» Ростислав Оксенюк. 

Згідно обвинувального акту, Ростислав Оксенюк підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 121 КК України (умисне тяжке тілесне ушкодження), що карається позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років.

Підозрюваний у матеріалах справи значиться, як розлучений, який має на утриманні одну малолітню дитину. На офіційному сайті Ковельської районної ради минулого скликання у розділі «Депутати» вказувалося, що він одружений, має три доньки.

Угода про примирення підозрюваного та потерпілої особи до суду не надходила. Місцевою прокуратурою в інтересах держави в особі фінансового управління виконавчого комітету Ковельської міської ради заявлено цивільний позов до Ростислава Оксенюка про відшкодування витрат закладові охорони здоров’я на лікування потерпілого від злочину. Суд прийняв даний позов до розгляду та визнав фінуправління цивільним позивачем, а Оксенюка – відповідачем.

Справу розглядає суддя Ковельського міськрайонного суду Єлизавета Агеєва.