У Ковелі діє шахрай-«орендодавець»

Про те, що у місті залізничників невідомий шахрай «втирає» схеми по здачі нерухомості в оренду, повідомляється у Фейсбуці на сторінці відкритої спільноти «Агенція нерухомості».

«Дорогі Ковельчани, доводимо до Вашого відому, що 28.12.2015 р. в місті Ковель Волинської області з’явився ШАХРАЙ на ім’я Вадим, який діє по всій території України», – пише ковельчанка Олена Кузьмик.

Чоловік розміщує оголошення про оренду квартири на різних сайтах. У вищевказаної особи розроблені схеми по здачі нерухомості в оренду та отримання прибутку без показу об’єктів. Діє по одній і тій самій схемі. Під виглядом здачі квартири в оренду від власника (квартира в центрі міста з усіма зручностями, на 4-му поверсі 9-ти поверхового будинку, за привабливою ціною), призначає зустріч, аби переглянути об’єкт.

Коли ж підходить час до перегляду квартири, так званий «Вадим» передзвонює і вигадує історію про пробите колесо в дорозі та просить зачекати його. Пізніше знову передзвонює та переконливо розповідає наступну казку: про відправку двох машин із запчастинами на Польщу, нібито йому терміново необхідно поповнити рахунок для контролю цих машин, так як він свій телефон з номером 0930434348 забув у ангарі. Саме цей номер вказано в оголошенні. Пізніше передзвонює вже із «Київстара», або надсилає смс, і повідомляє, що це його робочий номер телефону фірми по запчастинах.

Після цих байок шахрай переконливо просить поповнити йому рахунок на 100 і більше гривень, так як він знаходиться за 10 кілометрів від міста, а часу в нього обмаль. І продовжується промова з його вуст типу: «Крім вас та робочих контактів у мене в телефоні немає жодного номера рідних чи знайомих», він же, у свою чергу, обіцяє приїхати, віддати вам борг та ще й зменшити квартплату.

З агентствами нерухомості мати справу не хоче, так як боїться, що буде розкрита його схема шахрайства. У місті Ковелі є люди, які постраждали від підступних дій цього шахрая.

Якщо ви опинились в такій ситуації, просимо звернутися в правоохоронні органи та відписатися в коментарях, щоб покарати шахрая.