У Ковелі ворожка назнімала порчі на півмільйона

У Ковелі ворожка, яка працювала ріелтором з нерухомості, «зняла порчі» на 450 тисяч гривень.

Жертвами шахрайки стали дві волинянки, – пише Під прицілом.

Зокрема, у липні 2014 року до ворожки-ріелторки зателефонувала знайома і сказала, що її подруга має намір придбати будинок. Невдовзі ріелторка сконтактувала її з новою клієнткою і домовилася про зустріч. Жінка розповіла, що хоче купити житло у передмісті Ковеля. Агент з нерухомості уважно вислухала її і навіть запропонувала кілька варіантів, однак потім просто приголомшила її страшною звісткою, мовляв на грошах, за які жінка планує купити новий будинок – порча.

Так звана ворожка люб’язно запропонувала зняти вроки з грошей, однак для цього їй треба провести спеціальний ритуал. Так, гадалка наказала своїй клієнтці піти на ринок і купити три хустки — зеленого, білого та червоного кольорів.

За кілька днів ворожка приїхала додому своєї нової знайомої і взялася проводити магічні обряди. Гадалка таємничо розділила кошти, які були призначені для купівлі будинку, на три рівних частини і кожну з них загорнула в хустку певного кольору. Після магічного таїнства чаклунка забрала одну хустку з грошима з собою, а дві інші наказала заховати. Після цього шаманка ще кілька разів приїжджала до будинку клієнтки і дуже переконливо проводила обряди зі зняття порчі.

Через кілька днів клієнтка розгорнула магічні хустки, однак своїх грошей вона так і не знайшла. Жінка одразу забила на сполох і кинулася до шахрайки, аби та віддала кошти. Однак, так і не змогла їх повернути.

Інша оборудка, яку вдалося повернути псевдо-гадалці, також стосувалася зняття порчі. Проте вроки вона взялася знімати не з грошей, а з ювелірних виробів.

Так, на прохання свого знайомого шаманка зустрілася з жителькою міста Ковель, яка також благала про допомогу і бідкалася, що їй треба зняти порчу. Прохачка розповіла, що у сім’ї її доньки постійно конфлікти та проблеми, а тому вона підозрює, що виною цьому може бути порча. Ворожка також почала переконувати, що це все дії лихих людей, і навіть більше — гадалка сказала, що жінці з донькою потрібно очистити від порчі усі золоті вироби. Тоді довірлива ковельчанка і її донька, яка проживає аж у місті Брест, що у Білорусі, понесли до спасительки усе золото, яке мали — сережки, ланцюжки, підвіски, каблучки. І зрештою також потім його не побачили.

Ошукані жінки спочатку намагалися повернути свій крам, однак згодом таки звернулися до правоохоронців. Пізніше горе-ворожку затримали, і хоча вона у всьому зізналася, міліція відкрила проти неї кримінальне провадження за статтею шахрайство.

Коли справу скерували до суду, потерпілі заявили цивільні позови і вимагали, аби підсудна сплатила їм як матеріальну, так і моральну шкоду. Зокрема, ковельчанка, яка хотіла придбати будинок заявила про відшкодування їй 260 тисяч гривень матеріальної та 50 тисяч гривень моральної шкоди.

Матір, яка просила допомогти її доньці і втратила усе золото, просила стягнути з обвинуваченої 90 тисяч гривень матеріальних та 10 тисяч гривень моральних збитків, а її донька просила відшкодувати їй 67,8 тисячі гривень, які відповідають вартості вкрадених ювелірних виробів, та 10 тисяч гривень як компенсацію за моральні страждання.

Усі позови обвинувачена визнала, а суд при винесенні вироку це врахував.

Тож, Ковельський міськрайонний суд засудив шахрайку до 4 років позбавлення волі, зобов’язав відшкодувати заявлену матеріальну шкоду повністю, а моральне відшкодування в меншому обсязі – 5 тисяч гривень ошуканій клієнтці та по 2 дві гривень матері з донькою.