Для контролю над ковельським МРЕВ створили комісію (ОНОВЛЕНО)

Спеціальна комісія перевірить роботу Ковельського МРЕВ на наявність корупції.

Таке рішення депутати прийняли під час засідання сесії Ковельської районної ради.

Депутат Петро М’якота підготував звернення голові Державної регуляторної служби України Ляпіній К. М., у якому говориться: «…Виглядає так, що Центр не тільки не надає адміністративних послуг, а створює корупційні бар’єри….». «Як брали, так і беруть», ‒ безапеляційно заявив депутат Лук’янчук в підтримку колеги. Для покращення роботи Центру надання послуг, пов’язаних з використанням автотранспортних засобів створили контрольну комісію..

Мета її роботи – покращення роботи для обслуговування Ковельського, Турійського, Старовижівського, Любомльського, Шацького районів (підпорядкований управлінню ДАІ ГУМВС України). Нагадаємо, наприкінці 2014-го року районні відділи МРЕВ об’єднали у один Центр надання послуг з реєстрації автомобілів.

До комісії ввійшли: голова ‒ Повар Сергій Данилович, члени ‒ депутати районної ради Лук’янчук Віктор Володимирович, Корнійчук  Анатолій Авакумович, Василюк Ярослав Петрович.

Голові Державної регуляторної служби України

Ляпіній К.М.

У місті Ковелі Центр з надання послуг повязаних з використанням автотранспортних засобів з обслуговування міст та районів підпорядкованих УДАІ УМВС України у Волинській області  існує постійна проблема з видачею нових постійних номерних знаків для напівпричепів та причепів. Номерні знаки не видають тижднями, що унеможливлює  торгівлю автомобілями, перешкоджає господарській діяльності підприємств та організацій.

Постійні черги, конфлікти, значні затрати часу субєктів господарювання, постійна  корупційна атмосфера наповнює МРЕВ та нині – даний Центр після його перейменування вже багато років. Але особливо вона загострилась останнім часом.

Процедура зняття з обліку та постановки на облік автомобілів непрозора, заплутана, внутрішньо неврегульвана. Виглядає  так, що даний Центр не тільки не надає адміністративних послуг, а створює корупційні барєри, ускладнені вимогою недоцільних документів та проходженням невизначених законодавством процедур, ускладнені додатковими вимогами, як от недоцільність проходження оцінка експерта і т.д.. За це субєкти господарювання постійно сплачують великі кошти та витрачають значну частину свого часу, що теж вимірюється у грошовому еквіваленті.

Фізичні особи («рєшали») котрі пропонують свої корупційні послуги (як вони пояснюють у співпраці з працівниками МРЕВ) є невідємним атрибутом кожного українського Центру з надання послуг повязаних з використанням автотранспортних засобів УДАІ УМВС.

Напрошується висновок, що українська міліція, котра мала б боротись з корупцією ,роками створює постійні проблеми навколо реєстрації автомобілів. Наші постійні звернення з цього приводу до місцевої прокуратури не увінчались успіхом у вирішенні даної проблеми.

Декларування Державної регуляторною службою України боротьбу з корупцією та дерегуляцією проблем у господарській сфері спонукає нас, як підприємців та депутатів, звернутись до Вашої установи з проханням:

Проаналізувати неефективну роботу Центр з надання послуг повязаних з використанням автотранспортних засобів з обслуговування міст та районів підпорядкованих УДАІ УМВС України у Волинській області  у Ковелі та Луцьку;

Виявити корупційні складові процедури оформлення номерних знаків та постановки автомобілів на облік і їх зняття у нормативно-правовій площині;

Перевести процедуру оформлення номерних знаків та постановки автомобілів на облік і іїх зняття як адміністративну послугу в підпорядкування органів місцевого самоврядування, як це відбувається у європейських країнах.

Внести пропозицію відміни митних та акцизних зборів на автомобілі з Європи, як проблему, що не захищає власний авторинок, а створює глобальну корупційну проблему, що видкидає розвиток держави у радянські часи.