Ковельський військовий не може домогтися компенсації та посвідчення

Мешканець Ковеля Фелікс Герасімов не може отримати належне йому матеріальне забезпечення та посвідчення учасника бойових дій.

Про це йдеться в депутатському запиті депутата Волинської обласної ради, заступника голови Волинської обласної ради Олександра Пирожика до голови Волинської ОДА Володимира Гунчика, ‒ пише Волинське агентство розслідувань.

«Зі слів заявника, 29 травня 2014 року він був призваний у добровільному порядку в Перший батальйон територіальної оборони «Волинь». Виконував завдання в зоні проведення антитерористичної операції, у сектор «Б» в селі Ярмоленці Сумської області, звідки батальйон ТрО «Волинь» був передислокований під Дебальцеве Донецької області», ‒ йдеться в документі.

3 вересня чоловік отримав поранення та, за його словами, не зміг далі нести службу, довгий час перебував у лікарні.

«Як вбачається з витягу із Наказу Міністерства оборони України від 2 червня 2015 року №109 тмд, ‒ наказом командира 14-ї механізованої бригади від 2 червня 2015 року №59-к, заявник був відправлений із військової служби в запас, відповідно до частини 8 статті 26 ЗУ «Про військовий обов’язок і військову службу», ‒ повідомляється в запиті депутата.

Тож, за словами військового, відповідно до цього наказу, він мав отримати компенсацію за невикористану відпустку за 2015 рік за 30 діб, одноразову грошову допомогу обсягом 50% місячного грошового забезпечення за кожний повний календарний рік служби, виплатити грошову допомогу на оздоровлення за 2015 рік без надання щорічної відпустки в сумі 2278, 25 гривні, ‒ йдеться в тексті.