У Ковелі добудовують скандальний будинок

У Ковелі продовжили будівництво будинку на вулиці Ватутіна, 70-б. Із міського бюджету на це виділили один мільйон гривень.

За чотири місяці кошти мають бути освоєні, ‒ повідомляють у прес-службі Ковельської міської ради.

Будинок по вулиці Ватутіна, 70-б у Ковелі міжвідомча комісія з вирішення проблемних питань виконання Державної програми забезпечення молоді житлом на 2002-2012 роки внесла до Переліку об’єктів молодіжного житлового будівництва, у яких порушені строки введення в експлуатацію.

На сьогодні цей об’єкт залишається проблемним і всі роботи на ньому були призупинені через відсутність фінансування. Із п’яти поверхів зведено три з половиною. Аби зрушити питання з «мертвої точки», змінили замовника будівництва та передали довгобуд з балансу департаменту житлово-комунального господарства та будівництва Волинської облдержадміністрації на баланс відділу комунального господарства виконавчого комітету міської ради.

У 2015 році проведено перерахунок кошторисної вартості: на завершення будівельних робіт необхідно ще понад 12 млн. грн. Аби продовжити роботи, було проведено тендер на визначення генерального підрядника. Переможцем визнано ТзОВ «Житлобуд-2». Саме ця будівельна компанія завершувала зведення першої секції будинку по вулиці Ватутіна, 70-б.

Нагадаємо, що будинок почали зводити ще у 2007 році в рамках програми надання пільгових довготермінових кредитів на будівництво житла для молодих сімей. Тридцять ковельських сімей стали новоселами у грудні 2013 року.

Будівництво другої черги будинку розпочалось у листопаді 2012 року. А введення в експлуатацію мало відбутись у 2014-му.